Kantoorhumor.

Sinds ik mijn dagelijks leven drie keer per week van 09.00 tot 17.30 verhuur aan mijn werkgever heeft mijn turbulente bestaan een lange plaspauze genomen. Hieronder een paar van de hoogte en diepe, diepe dieptepunten van een dag op kantoor:

Mijn collega overhandigde vanochtend een lief bosje bloemen aan de afdelings assistent omdat het Nationale Secretaressedag 2009 is. Stond blijkbaar in de krant. Nauwkeuriger onderzoek wees uit dat het een symposium in de Jaarbeurs betrof maar tegen de tijd dat we dit ontdekten hadden we de AA al hartstochtelijk gefeliciteerd. Het is wachten op Nationale Dag van de Brievenbusreclame 2009. (dinsdag 12 mei) Lekker de krantenjongen z’n hand schudden.

Vandaag hebben we tijdens de lunchpauze over op maat gemaakte deurmatten gepraat. Dit vereiste van mijn kant veel inlevingsvermogen maar ik heb het idee dat de stamleden mij hebben opgenomen in hun groep.

Ik schreef een volwassen en serieuze e-mail aan Johannes van Dam. Net op tijd onderschepte ik mijn afsluitende kus en ruilde deze om voor "met vriendelijke groet, Shayne McCreadie".

Ik zeg dingen als: "Dat tillen we even over het weekend heen." en "Dat moeten we misschien tijdig in de week leggen."

Ik voel me proactief.

X. Sjeen.

2 Comments

  1. Floris
    4/17/2009

    Prachtig geschreven kantoorhumor, Sjeen.
    Het is bijna weer weekend. Mogen we ons weer rustig onthaasten. In kleine stapjes van proactief naar reactief tot een horizontaal non-actief. Heerlijk.

  2. 4/22/2009

    Vergeet niet om af en toe iets uit te onderhandelen of kort te sluiten. En daarna lekker doorpakken.

Comments are closed.