Het broodnodige

Je bekijkt één aflevering van De Wereld Draait Door en het idee voor een filmscript is meteen geboren.

 

 granny

Mr. Tom Hanks en Ms. Meg Ryan leiden beiden een eenzaam en gekwetst bestaan in een grote anonieme stad in de VS.  Het is de sleur van oude mensen en de dingen die voorbij gaan en alle idealen van vroeger zijn met de jaren vaal gewassen. Wild erop los tikkend verdrijven zij hun vrije tijd met anonieme gesprekken op Chatroulette.

Op Chatroulette kun je nooit meer terug als je eenmaal op ‘NEXT’ klikt om het gesprek te wisselen. Je weggedrukte gesprekspartner wordt opgeslokt in het wereld wijde web en de kans is haast nihil (of om precies te zijn 1 op 3,1606994368563178961359246599457e+15051) dat je diegene ooit terug vindt.

 

Kortom: het is een donkere en stormachtige nacht. Tom Hanks zit met zijn kant en klare maaltijd op de bank, helemaal klaar voor een fijne sessie chatten met vreemdelingen. Maar nu komt Meg Ryan online. Ze hebben vrijwel onmiddellijk een connectie en binnen een half uur zijn ze op elkaar verliefd. En dan moet Meg even naar het toilet. Meg heeft een kat. Terwijl Meg op de wc zit springt de kat op de tafel en snuffelt aan de webcam. Tom gebaart nog even heftig en probeert hem weg te jagen maar het is al te laat. Kat loopt over het toetsenbord en drukt met zijn achterpootje op ‘ NEXT’. En weg is Meg. Opgevolgd door een Canadese Schot die de doedelzak speelt.

 

De rest van de film regent het terwijl Tom wanhopig alle mogelijke manieren aanwendt om zijn droomvrouw terug te vinden. Online advertenties, een website, zelfs TV programma’s.

Tom wordt net zo beroemd als Mahir en even wanhopig. Waarom reageert Meg niet op zijn oproepen?

 

Na verloop van tijd zien we Meg alleen in haar huis. Ze heeft de computer aan en klikt een banner weg op de site van Chatroulette waarin Tom Hanks haar smeekt om contact op te nemen. Waarom? De camera zoomt uit, en wat blijkt?

Meg Ryan is verlamd en zit in een rolstoel. Ze is doodsbang dat hij geen relatie met een vrouw met gebreken aankan.

 

Maar Hollywood zou Hollywood niet zijn als hier geen happy end aan zat te komen.

Meg en Tom wonen nog geen 300 meter bij elkaar vandaan. Op een dag staat Tom voor het stoplicht en scheurt zijn boodschappentas met sinaasappels. Ze rollen alle kanten op en eentje komt tot stilstand tegen de wiel van een rolstoel. Rara wie daar in zit.

 

Fade out.

 

Someone you pass on the street may already be the love of your life.

 

Bekijk een hoop grappige screenshots of zet je sombrero op en probeer het lekker zelf.

 

 

 

Comments are closed.