Surreële summer in the city

15 okt 2005, 18:23
Vandaag kwam ik voor het eerst sinds enkele weken op de Nieuwmarkt. Het was druk, de zaterdagmarkt stond er weer met alle bio-voedsel kraampjes en de zon scheen alsof het op het punt stond om opnieuw zomer te worden.

De straten die helemaal om het plein heen lopen waren tot mijn verbazing opengebroken, maar voor het eerst in tijden droeg de chaos bij aan het beeld van een mooie lentedag:
Mensen begaven zich zonder truien en jassen op de terrasjes en het plein zelf was omringd door hopen zand waardoor het leek of er een nieuw stadsstrand aangelegd was, waar vrijbuiters van allerlei nationaliteiten zich omheen voegden.

Zon, zand, het glinsterende water van de grachten en de Waag als afgezonderd eiland in het midden.

Lang leve de fraaiheid van de wanorde.

Be First to Comment

Leave a Reply