Please sir, may I have some more?

30 dec 2006, 17:57

In onze donkere dagen richten wij regelmatig de spuit, het mes of het geweer op olijke biggetjes, vertederende herten of
zwakzinnige kalkoenen die zichzelf niet kunnen verweren omdat ze buitensporig dom (en lelijk) zijn. Dit is heel erg zielig en alle mensen die donzige artikelen zoals konijntjes heel graag aaien en daarom ook maar meteen Partij voor de Dieren stemmen, hebben dit jaar weer geen leuke Kerst gehad.

Mijn voorstel voor 2007 luidt daarom als volgt:

Consumeer enkel rotbeesten en laat die leuke dieren lekker dartelen.
Bang voor spinnen? Eet ze op. Als ze het in Thailand kunnen kan jij het ook!
Kleine kuthond van de bovenburen weer tegen je been aangeplast? Lekker paneren en in de oven er mee.
Muizen in de koelkast? Invriezen en bewaren voor de Kerstdis.

Voor inspiratie alvast één recept:

Gebakken Damduif met klotemug en champignons.

Voor mensen die duiven wel lief vinden, er kan gevarieerd worden met scharrelclown, stadswacht of irritante puber.

Benodigdheden:

1 duif van de Dam, 75 gram boter, 300 gram champignons, 30 ontvleugelde teringklotekutmuggen, ½ deciliter witte wijn ½ deciliter bouillon, flinke scheut cognac, zout, peper.

Men neme één duif. Het liefst die lelijke grijze die zijn rechterklauw eraf geknaagd heeft en nu argwanend op zijn stompje leunt en je met één oog uitkleedt.
Sla de duif hartstikke dood, maar zorg dat niemand je ziet.
Ga hierna naar Artis, bezoek het Insectarium, kleed je daar uit en smeer jezelf in met honing. Wacht tot een handjevol muggen je hebben gestoken en aan je vastgeplakt zitten. Ruk één voor één al hun vleugeltjes uit.
Snijd de duif in stukken en bak ze rondom bruin in zeer hete boter. Hiervoor eventueel de boter "klaren" om verbranden te voorkomen. Doe de schoongemaakte champignons nu bij de duif, evenals de muggenlijkjes. Laat muggen en champignons een paar minuten meebakken. Voeg eerst de wijn toe, dan de bouillon en als laatste een flinke scheut cognac. Bestrooi nu het geheel met zout en peper en laat alles een klein half uurtje sudderen op een laag vuurtje.

Eet smakelijk.

Trek gekregen? Word lid van de Lekker Koken Hyve.

Be First to Comment

Leave a Reply