Time to travel

14 mei, 19:11

30-7-4061 Havenstad, Nieuw-Haag.

Twee dagen geleden heeft de Euro-Aziatische regering tijdens de Wereldconferentie een verbod op tijdreizen uitgeroepen.
Zowel de Partij van Volkswagen als de Bond der Microsoft hebben ondertekend dat tijdmachines enkel nog voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt worden
die aan een strenge regelgeving gebonden worden. Dit wordt eveneens in een internationaal verdrag vastgelegd.

Onze verslaggever blikt terug op een aantal dieptepunten uit 100 jaar tijdreizen.

3961. De jongste zoon van Federico Potcicorro ontvangt een 2000 jaar oude brief van zijn vader die eeuwen lang digitaal is bewaard door Google. In deze brief staat een mogelijke instructie tot tijdreizen. De tijdmachine wordt per abuis uitgevonden als Potcicorro de volgende dag zijn antieke Atari aansluit op de Coca-Cola porter. Wegens gebrek aan plasma-packs geraakt hij niet weg uit het jaar 1938 en overlijdt tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Zijn zoon, Lingor Potcicorro zet vanaf deze dag zijn werk voort.

3975. Het Euro-Aziatische leger voert de eerste proef uit met het veranderen van de toekomst en verwisselen Elvis Presley (één van de meest populaire en invloedrijke artiesten van de 20e eeuw) z’n hamburgers voor caloriearme paardeburgers.
Elvis overlijdt niet in 1977 maar pas 20 jaar later als hij zich verslikt in een kauwgompje.

3985. Het Euro-Aziatische leger reist terug naar 1939 en vermoordt Adolf Hitler, leider van het Duitse Derde Rijk. Dit levert een golf van protesten op van mensen die plotsklaps familie kwijtraken daar zij nooit geboren zouden zijn zonder het bewind van Hitler.

3985. Het Euro-Aziatische leger reist terug naar september 3985 en verijdelen de opdracht tot het vermoorden van Hitler. Dit ontketent een daadwerkelijke burgeroorlog. Mensen die geloven dat zij bestaan dankzij het in leven houden van Hitler worden uitgemoord door burgers die juist vertrouwen in het voorkomen van zijn wandaden.

3987. Door ingrijpen vanuit de Afrikaanse overheid wordt de burgeroorlog tot een einde gebracht. De oorlogsmisdadigers worden veroordeeld tot WOII. Een hiervan is Claus von Stauffenberg die volgens geschiedenisboeken daar zijn doel nogmaals tot uitvoering heeft geprobeerd te brengen.

3990. Reisbureau Time to Travel opent haar deuren voor vakantiegangers. Oorspronkelijk kunnen alleen ziljoenganairs dit betalen, maar na enkele decennia maken ook gewone burgers uitstapjes naar verschillende tijdperken. Veel mensen bezoeken natuurgebieden om reeds uitgestorven dieren zoals giraffen, walvissen, schapen en papagaaien te bezichtigen.

4025. De ziljoenganair Turimani Spofin wordt gearresteerd wegens loterijfraude. Hij krijgt twintig jaar voorwaardelijk. Uit te zitten in 1873.

4026. Bij de nieuwe verkiezingen treedt Anton Rauschmitsch, voorzitter van de Philipsgroep af, door middel van tijdreizen probeerde hij de stemmen te beïnvloeden.

4031. Janet Klosqueik klaagt Time to Travel aan omdat haar man wordt opgegeten door een dinosaurus. Zij weigert wegens ‘gewetensbezwaren’ terug te reizen om dit te voorkomen. Enkele weken later wordt zij opgepakt wegens moord met voorbedachte rade.

4044. Fawahd El Saiki, rebellenkoning van Palestina reist terug naar het jaar nul en beweert dat Christus nooit bestaan heeft. Dit haalt de woede van de Nieuwe Katholieken op zijn hals. De regering vreest voor een nieuwe burgeroorlog.

4060. Greorg Pwisql, directeur van het immens uitgebreide Time to Travel wordt neergeschoten door een instabiele vrouw. Na een ruzie met haar oudste dochter voorkwam zij in een vlaag van verstandsverbijstering haar 1e zwangerschap, keerde terug naar een wereld zonder man en kinderen en heeft dit nooit ongedaan weten te maken. Hierom nam zij wraak op Pwisql.

4061. Time to Travel sluit haar deuren, op de wereldconferentie treden verscheidene regeringen in overleg betreffende het verontrustende fenomeen.

Verder lezen? Digigraaf biedt meer over dit onderwerp op satellietstand 1.232325