Geldwolven in schaapskleren

Ruim een jaar geleden deed Mark Rutte, partijleider, premier en professioneel zakkenwasser nog de volgende uitspraak: “Zwarte Piet is geen staatsaangelegenheid. Behoed je voor een land waar de staat bepaalt hoe een volksfeest eruitziet. Dat lijkt me echt iets voor het volk.

Nu heeft Rutte wel meer gezegd, zoals: “Zwarte Piet is zwart, daar kan ik ook niks aan doen.” en: “Ik kan alleen zeggen dat mijn vrienden op de Nederlandse Antillen heel blij zijn als ze Sinterklaas vieren omdat ze hun gezicht niet hoeven te schminken. En als ik zelf Zwarte Piet moet spelen dan ben ik dagen bezig om de verf van mijn gezicht te krijgen.”  Maar goed, het is een feest voor het volk (en het volk is iedereen).

Maar vandaag heeft de VVD zichzelf gigantisch in de uitverkoop gegooid. Halbe Zeilstra spreekt zich hier uit tegen de aanpassing van Zwarte Piet door RTL. “En op deze manier zorgen we ervoor dat het kinderfeest gaat verdwijnen en dat vindt de VVD een hele slechte zaak.” 

Jammer VVD. Jammer dat jullie denken dat jullie alleen nog kunnen winnen als jullie die tedere zieltjes die de PVV de afgelopen jaren met populistische uitspraken heeft weten weg te snoepen weer terug kunnen lokken. En fuck you, VVD, dat jullie het bestaansrecht van een fictieve zwarte clown hoger achten dan sociale cohesie en een verenigd Nederland.

En misschien lukt ‘t wel. Misschien lukt het jullie om net die paar schamele zetels boven de PVV uit te rijzen, als iemand hier intrapt.

Maar stel voor dat het werkt, VVD? Wat als jullie echt winnen. Wat dan?
Gaan jullie RTL sommeren om Zwarte Piet in vol ornaat op de buis terug te zetten?
En hoe precies?
Door een wet aan te nemen over het uiterlijk van Zwarte Piet en dan een boete uit te schrijven als hij niet wordt opgevolgd?
Trekken jullie de stekker eruit en krijgen we alleen maar zwart beeld te zien als de TV zender niet inschikt?
Wellicht op te lossen met staatstelevisie.
En wat met alle scholen die er een andere piet op nahouden?
Sluiten?
Erik van Muiswinkel in de bak?
Kinderen van families die het ‘kinderfeest’ niet naleven in een ander lokaal plaatsen?
Gaan jullie burgers inschakelen?
Gebruik de kliklijn.
Zie je een verkeerde piet? Geef je buren aan.
En daarna dan?
Van deur tot deur.
Niet om snoep uit te delen, maar om de foute families, die niet mee doen aan dit gezellige kinderfeest in de handboeien te gooien en daarna in een cel weg te laten rotten totdat het volk woedend op een centraal plein oproept tot vrijlating en ter plekke wordt doodgeschoten?

De meerderheid heeft altijd gelijk, VVD, en voor de geschiedenis knijpen jullie een oogje toe.
Maar of jullie die meerderheid daadwerkelijk tevreden zullen houden? Dat zal de tijd ons leren.

 

Comments are closed.