…en nu heb ik er genoeg van! Al die buitenlanden pikken ons lekker weer in!

3 jul, 16:25

Noord-Europa
Bijna overal wordt het een mooie dag waarbij de temperatuur oploopt tot 20 graden of meer. Vooral in het zuidwesten van Scandinavië en in Denemarken komen mist of wolken voor die het grijs maken. Daar is het dan ook koeler met 15 of 16 graden.
West-Europa
Een storing met wolken en regen ligt boven het midden van de Britse Eilanden. De lage landen en ook Bretagne zijn vrijwel droog met geregeld zon. In Frankrijk ontstaan in de loop van de dag regen- of onweersbuien, maar schijnt ook af en toe de zon.
Zuidwest-Europa
Nagenoeg overal in Portugal en Spanje, met uitzondering van het hele noordoosten, blijft het droog en vrij zonnig en in het zuidwesten wordt het meer dan 30 graden. In Italië is het minder warm en komen van tijd tot tijd pittige (onweers)buien voor.
Zuidoost-Europa
Het is warm, met name in Roemenië, Griekenland en Turkije warmt het op tot 30 graden of meer. Het blijft daar vrij zonnig en droog. Op de Balkan en ook het westen van Griekenland heeft de zon meer last van wolken en vallen een paar (onweers)buien.
Centraal-Europa
De temperatuur is zomers, het maximum ligt veelal tussen 21 en 27 graden, maar het is toch onbestendig. Af en toe schijnt de zon, maar vooral later op de dag ontstaan regen- en onweersbuien. In Noord-Duitsland blijft het droog.