Interplanetaire Courant, Sectie Buitenland.

Van onze correspondent

Twee uur geleden heeft de regering van Beta-Zylod 4 tijdens de 5e interplanetaire conferentie
toegegeven enkele eeuwen geleden extensieve wetenschappelijke proeven en spionagewerk op Aarde verricht te hebben en dan met name in het toenmalige koninkrijk Nederland.

Historische onderzoekers ontdekten recentelijk een onverklaarbare discrepantie tussen toerisme in cijfers van bezochte landen en de landen waar grote groepen vandaan zouden komen.
Zo ook in Nederland. Volgens binnenlandse cijfers bezochten 1,1 miljoen mensen in 2007 Nederland voor recreatieve doeleinden. De aantallen vakantiegangers geregistreerd vanuit de landen van herkomst vielen daarentegen dusdanig lager uit. Na meerdere onderzoeken naar dit soort verschillen steeg het vermoeden onder de historici dat er sprake was van buitenaards bezoek.
Wetenschapper en soldaten van Beta-Zylod 4 begaven zich vermomd als toeristen onder de mensheid.

Communicatie met mensen werd mogelijk door de kunstmatige stembanden die werden aangelegd. Beta-Zylodianen zijn doofstom en communiceren gewoonlijk met gebarentaal. Om deze redenen deden zij zich voornamelijk voor als Italianen en Fransen die normaliter niet bekend stonden om hun communicatieve vaardigheden. Een andere veelgebruikte vermomming was die van de dronken Brit die zijn spraakvermogen verloren had. Deze vorm van camouflage wekte echter veel agressie op bij inwoners van Nederland, bovenal omdat de Beta-Zylodianen door hun doofheid geen verkeersgeluiden oppikten en regelmatig onder een tram verdwenen.

Diefstal was vele eeuwen eerder uitgeroeid op Beta-Zylod 4. Vele onderzoekers waren hierdoor onbekend met het fenomeen en verloren regelmatig hun registratieapparatuur (gemodelleerd naar de 20e eeuwse digitale camera). Dit leidde tot meerdere executies wegens verdenking van contraspionage en verraad waardoor vele spionnen in angst hun taken uitvoerden.

Beta-Zylodianen zijn gewend om te vliegen en zijn geëvolueerd vanuit geleedpotigen.
Hierdoor is hun motoriek niet voldoende aangepast om zich de menselijke bewegingen vloeiend eigen te maken wat resulteerde in spastische bewegingen. Menig onderzoeker die onopvallend door de stad probeerde te fietsen verongelukte op gruwelijke wijze.

Het oog van Beta-Zylodianen bevindt zich op de plek van onze mond, wanneer vermomd als mensachtige moesten zij noodgedwongen met open mond en hoofd omhoog gericht rondkijken.

Beta-Zylod 4 is een platte, blauwe planeet. Het oog van een Beta-Zylodiaan onderscheidt geen diepte en is kleurenblind. Zij ontwaarden hierdoor geen verschil tussen rode en groene stoplichten en begaven zich regelmatig midden op straat zonder er erg in te hebben dat zij de verhoogde afbakening van de stoep verlaten hadden. Zij struikelden vaak.

Door het vreemde gedrag van de buitenaardsen hield de toenmalige Nederlander een debiele indruk van haar buren over en leidde dit tot meer discriminatie op straat

De regering van Beta-Zylod 4 biedt haar excuses aan voor de geschade reputatie van daadwerkelijke toeristen in die tijd. Tevens heeft zij toegezegd alle nakomelingen van de ontvreemdde ijsberen en walvissen terug te geven aan Aarde.

3 Comments

 1. 5/6/2008

  En zouden ze ook zo vriendelijk willen zijn om die verdomde mime-artiesten eens weg te halen. Daar kan ik me namelijk ook mateloos aan storen.

 2. 5/7/2008

  Shayne! Wat kan jij schrijven! En je bent niet bang. Sommige van je beginzinnen zijn meesterlijk, daar
  toont zich de goede schrijver. En het is sexy en grappig en schaamteloos.
  Ik hou nu al van je.

 3. Geachte correspondent van de Interplanetaire Courant.
  Wij van van Gamma op de planeet links van de derde maan in het Orion stelsel “dat zeg ik Gamma” zijn geinteresseerd in het organiseren van dagtochen naar Nederland.
  Kunt u mij in contact brengen met een de baas van Nederland?

Comments are closed.