Palinnilap

Op een zonnige wintermiddag vond Otto de Regenneger de palindroom uit. “Aha!” riep hij. “Dit moet ik aan mijn goede vrienden Bob en Anna vertellen.”
Otto schoot de deur uit en reed het centrum van Ede in. Hij werd afgesneden door een grote BMW. “Lul!” Schreeuwde Otto door zijn voorruit. Hij belde aan bij nummer 96 op de Serresstraat. Niemand deed open. Raar. Hij liep achterom. Daar trof hij Bob aan in zijn achtertuin terwijl deze net bezig was een kajak uit de schuur te trekken. “Dag Otto! Glaasje wijn?" “Nee dank je, ik ben met de racecar.”

Net op dat moment kwam de tweeling van Bob de tuin in. Reinier was Ada aan het pesten, hij had haar pop afgepakt en zong: “Ada heeft neten, Ada heeft neten!” “Nietes! Je zit echt vet te neppen!” Hun moeder Anna liep vlak achter hen aan. “Tuttut, jongens stop ermee! Ach Otto, mijn redder! Kun jij de kinderen niet even over een van je geweldige uitvindingen vertellen, ondertussen ga ik even de boodschappen uitladen. Ik ben wel negen winkels langs geweest en doodop.” “Zeker madam, pas de probleme, nous ne sommes plus ici!” Eigenlijk kon Otto geen Frans, Mayalayam sprak hij daarentegen vloeiend maar er was niemand die hij daarmee een plezier deed. Hij voerde de kinderen mee voor een lange wandeling. Otto besloot er even de tijd voor te nemen.

Allereerst vertelde hij de kinderen over zijn nieuwe radar en hoe deze in combinatie met speciale netten gebruikt kon worden om dolfijnen te ontzien met de tonijnvangst. Hij had dit uitgevonden tijdens zijn trip naar Saxet, Texas. Hierna poogde hij een versimpelde uitleg van zijn koortsmeetsysteemstrook te verschaffen maar Reinier en Ada waren alweer afgeleid. Ze passeerden een hofje waar een oude non in haar moestuin stond te schoffelen. Wat een krap park, dacht Otto. Twee meter verder werd het idyllische tafereel verstoord door een verslaafde die met een lepel en aansteker zijn crack aan het verwarmen was. Tijd om terug te keren. Hij stuurde Anna een sms: onderweg naar huis, kook jij ook voor mij, kinderen hadden lol, groet Otto. Zijn telefoon piepte terug. Of Otto misschien een pak Omo mee kon nemen, zij was dit vergeten.

Anna was een uitstekende kok en had een Indiaas gerecht met naan bereid. Otto lustte er pap van. Na het heerlijke avondeten riep Otto “Tot ziens.” En reed terug naar zijn eigen appartement. Ter ere van zijn nieuwe uitvinding opende hij een fles wijn en zette een DVD van Abba op. Hij was moe. Vreemd, naast die ene daad in naam der wetenschap had hij weinig verricht.
Hij ging naar bed. Die nacht droomde hij van de dood. 

4 Comments

 1. 2/11/2009

  Impwessive. Hoewel ik er eerlijk gezegd vanuit ging dat Otto de Regenneger enkel en alleen over moord droomt.

 2. 2/11/2009

  Of nog beter: Die nacht had Otto de Regenneger zoals elke nacht een droom over de moord op Palin.

 3. Eloc Kofkus
  2/13/2009

  Nelli plaatst op ‘n parterretrap ‘n pot staalpillen.
  Koos Eekfeen keek door ‘t rood kerkraam maar krek door ‘t rood keek neef Kees ook.

 4. Eloc Kofkus
  2/13/2009

  De mooie Zeida-Ercc madam cCreadie, zei oom Ed.

Comments are closed.